Blog

Hogyan lehet megélni a Blogolásból?

bloggolás

A blogolás az egyik legelterjedtebb módja a különböző passzív jövedelemforrások kiépítésének. Egy vagy több sikeres bloggal rendelkezve gazdagságot és népszerűséget biztosíthat a szakterületén belül, miközben Ön egy hideg koktélt kortyol a Bahamákon. De csak nagyon kevesen érhetik el ténylegesen a teljes függetlenséget a 9-től 5-ig tartó hustle-től.

Hogyan tudsz megélni bloggerként?

kontent iró(Közzététel: Ez a cikk affiliate linkeket tartalmaz. Ez nem jelent plusz költséget sem neked, sem másnak. Egyszerűen csak segít nekem működtetni ezt a weboldalt.)

Digitális nomádok, influencerek, ügynökségek, nagy- és kisvállalkozások mind a blogolásból élnek.

De hogyan válhat bárki főállású bloggerré, és hogyan élhet meg belőle tisztességesen?

Kezdje el 15 perc alatt felépíteni blogját a Bluehost segítségével!Próbálja ki a Bluehostot!

Bluehost logo
Sok mítosz kering arról, hogy sok pénzt lehet keresni csak a blogolással. Elég sokan valóban tisztességesen meg tudnak élni a blogolásból.


Bár nem sokan fognak milliós profitot termelni, sokan kereshetnek néhány száz dollárt passzív jövedelemforrásokon keresztül!

De ha teljes munkaidőben szeretne blogolni, mindenképpen van néhány digitális marketingstratégia, amelyet követnie kell annak érdekében, hogy növelje blogja ismertségét és fizető ügyfeleket találjon.

Megéri tehát a blogolás? Mindenképpen! De tudnod kell, hogyan kell bizonyos dolgokat tenned ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a blogodból.

Hogyan kell létrehozni az első bloggod?

blog analitika

Először is, elég elkötelezettnek kell lenned ahhoz, hogy elindítsd a saját weboldaladat, és hajlandónak kell lenned elég időt tölteni a felépítésével. Míg egy weboldal elindítása olyan szolgáltatásokkal, mint a Bluehost, 10-20 percet vesz igénybe.

A blogod kialakítása és elrendezése az, ami több időt igényel. Amikor pedig az írásra és a tartalomkészítésre kerül a sor, akkor láthatod, hogy rengeteg munka vár rád!

De az én tanácsom a következő!

Ami a legjobban számít az elejétől kezdve, hogy elkezdjük! Ne habozz, mert valaki más előtted kezdi el uralni a piacot a niche-edben!

A blogoláshoz hónapokra, sőt talán évekre lesz szükség, hogy beinduljon. De hidd el, meg fogja érni 🙂 Miért is van ez így? Mert még ha az álomfizetésed nem is fog megjelenni a bankszámládon, akkor is nagy valószínűséggel elérhetsz egy mellékjövedelmet a főállású munkád vagy foglalkozásod mellett. És ez általában passzív!

Ráadásul, ha van közönséged vagy rajongótáborod, akik felnéznek rád, akkor úgy érzed, hogy a munkádat értékelik, és nem volt hiába. És nincs is annál jobb érzés, mint amikor valami, amit a semmiből építettél fel, mások szolgálatába áll!

Építsük fel együtt az első bloggodat!

Bluehost webdesign

Van egy teljes bemutató, ami segíthet, és amit itt nézhetsz meg. De a lépések nagyon egyszerűek, és ezért ajánlom a Bluehost használatát.

Bluehost affiliate link

Az alábbiakban megtalálod a lépéseket, amelyeket meg kell tenned:

 1. Gondolj egy weboldal nevet a domainedhez. (Lehetőleg .com, .net vagy .org domain nevet.)
 2. Válasszon egy olyan tárhelycsomagot, amely megfelel az igényeinek. (Én az alap csomagot javasolnám
 3. Indítsa el Bluehost-fiókját
 4. Aktiválja a WordPress-t, hogy elkezdhesse a weboldalának felépítését és kialakítását
 5. Válasszon egy weboldal témát, vagy tervezze meg oldalait egy olyan plugin segítségével, mint az Elementor, ingyenesen.
 6. Hozzon létre menüpontokat
 7. Kezdj el írni a Post szekcióban, hogy növeld az organikus forgalmadat.

Hogyan kell létrehozni egy Bluehost-fiókot?

Ha útközben eltévednél, ott van a fent említett ebook, amit letölthetsz, hogy lásd az összes szükséges lépést, valamint a cikkemet, amiben minden szükséges lépést megmutatok, hogy elindulhass!

Először is, válasszon egy tárhelycsomagot (a weboldal domain nevének beírása következik). Én személy szerint a Choice Plus csomag választását javasolnám, mert ez többféle előnnyel jár, mint például a “Domain Privacy”, amely megvédi személyes adatait (teljes nevét, e-mail címét, telefonszámát és lakcímét) attól, hogy bárhol is közzétegyék az interneten.

Csak kattints a zöld “Select” gombra a választott csomagodon:

Bluehost lépések

Válassza ki a weboldal nevét

Ezután eljutsz arra az oldalra, ahol ki kell választanod a blogod domain nevét, ha még senki sem vette el korábban:

domain név választás

Ha eljutottál a pénztárfolyamat ezen lépéséhez, csak írd be a domain nevet, amit szeretnél.

Ha az Ön által választott domainnév nem elérhető, akkor megpróbálhat egy másik lehetőséget, ami eszébe jut – vagy választhat különböző domain-regisztereket, például .com vagy .net, illetve .org. Öntől függ, de én mindig a .com-ot javaslom, ha vállalkozást szeretne működtetni.

Ide kattintva tudod később kiválasztani a domainedet.

domain név választás késöbb

Miután kiválasztotta a domainnevét, vagy úgy döntött, hogy később választja ki, a regisztrációs folyamat utolsó lépéséhez jut – a fiókja létrehozásához.

A Bluehost-fiók elindítása

Kezdd a fiókod adatainak kitöltésével, mint például a neved, e-mail címed. NAGYON FONTOS, hogy naprakész e-mail címet használjon, mert erre a címre fogják elküldeni a bejelentkezési adatait és a fiókinformációkat. Ha nem szeretné manuálisan megadni az adatait, összekapcsolhatja Bluehost-fiókját a Google-fiókjával.

Van 30 napos pénzvisszafizetési garancia arra az esetre, ha a dolgok nem úgy mennek a blogoddal, ahogyan tervezted.

Ha már megvan a Bluehost-fiókod, követheted a lépéseket, és elkezdheted építeni a weboldaladat a WordPress-szel. Ha segítségre van szükséged a lépésekhez, itt találsz egy teljes útmutatót.

Brainstormoljunk a blogolásról

Amikor elindítod az első blogodat, sok mindent figyelembe kell venned!

Először is, kell, hogy legyen egy terved arról, hogy mit fogsz csinálni, és hogy meddig vagy hajlandó elmenni a blogolással töltött erőfeszítés és idő tekintetében.

 • Miről fogsz írni?
 • Mennyi időt tudsz a blogolásra szánni
 • Niche blogot fogsz vezetni, vagy véletlenszerű témákkal fogsz egyszerre foglalkozni?
 • Fontolóra veszi, hogy más bloggereknek írjon?
 • Van valami, amiben szakértő vagy, és szeretnéd megosztani a tudásodat?
 • Lesz-e eladni kívánt termék vagy szolgáltatás?
 • Bármi is legyen a válasza, a blogja magas hozamot hozhat alacsony kockázat mellett. Hosszú távon tehát nincs sok vesztenivalód.

Blogolás kezdőknek

bloggolás kezdőknek
A saját blogodban rengeteg lehetőség rejlik, ha a megélhetésről gondolkodsz. Szabadúszó író, tanácsadó vagy edző lehetsz egy bloggal, amely vonzza az ügyfeleket, amikor meglátogatják az oldalaidat.

A blogger nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy laptop előtt ülsz és írsz a nap 24 órájában. Igen, ez egy hatalmas része a bloggerkedésnek, de nem ez a munkád 100%-a. A blogod az otthoni bázisod, de az írás az egyik képességed. Próbáld meg kihasználni az összes többi képességedet.

A bloggerek számára számos jövedelemforrás létezik, amelyek többsége passzív. Teljesen rajtad múlik, hogy melyik jövedelemáramlást szeretnéd megerősíteni.

Honnan jön a pénz a bloggerek számára?

Azt szeretem a blogolásban, hogy egyidejűleg több bevételi forrásod is lehet egyetlen blogból. Ha az egyik nem működik, akkor sok mást is választhatsz, hogy segítsen neked. Ezek közül néhány passzív, némelyik kisebb közönséget igényel, és némelyiknek szüksége lenne a szakértelemre a növekedéshez.

Adsense

A Google Adsense az, ahol aktiválhatsz hirdetéseket, hogy megjelenjenek a weboldaladon. Az Adsense segítségével a YouTuberek és sok blogger vagy weboldal-tulajdonos keres pénzt. Ez a legegyszerűbb és legkönnyebb módja annak, hogy elkezdj pénzt keresni az interneten.

Mennyi pénzt lehet keresni az Adsense segítségével?

A számok attól függően változnak, hogy az emberek korábban mire kerestek rá, mennyi időt töltenek a weboldaladon, és ami a legfontosabb, hogy rákattintanak-e egy hirdetésre. egy kattintás értéke attól függ, hogy a hirdető mennyit licitál egy kattintásért.

A mobiljátékokon alapuló hirdetések általában 0,01-0,03 dollárt keresnek kattintásonként, míg az olyan jövedelmezőbb és komolyabb niche-eken alapuló hirdetések, mint a menedzselt webtárhely vagy a biztosítás, akár 3-15 dollárt is elérhetnek kattintásonként.

Affiliate marketing – Affiliate partner program

Affiliate Partnerré válni azt jelenti, hogy eladod valakinek a termékét vagy szolgáltatását, és minden egyes eladás után jutalékot kapsz.

Ha a webhelye a digitális marketingről szól, akkor eladhat tárhelyet, webtervezést, oktatási vagy WordPress plugin affiliate fiókokat a látogatóinak. Például, ha van egy 100 dolláros csomag 20%-os jutalékkal, akkor természetesen 20 dollárt kapsz, ha valaki rákattint és vásárol a weboldaladról.

Ha az affiliate programban van valami úgynevezett “cookie”, ez nyomon követi az oldal látogatójának tevékenységét. Ez nagyon fontos, mert ha egy partnerprogramnak van valami olyasmi, mint a 30 napos sütik, ez azt jelenti, hogy ha valaki elmegy a weboldaladra, rákattint a partneri linkedre, de csak 29 nappal később vásárolja meg a terméket, akkor is megkapod a 20 dolláros jutalékodat.

Íme néhány a legjobb affiliate programok közül kezdőknek, hogy segítsünk a kezdésben.

Online szolgáltatás nyújtása

Tapasztalatom szerint a legtöbb ember itt kezd el pénzt keresni a kezdetektől fogva. A tanácsadás, coaching, webdesign vagy valamilyen formában történő oktatás az ügyfelednek a legjobb és leggyorsabb módja a pénzkeresésnek.

Ahhoz, hogy értékes szolgáltatást tudj nyújtani ügyfeleidnek, bizalmat és értéket kell teremtened bárki számára, aki meglátogatja az oldaladat. Mivel az emberek figyelmi ideje az interneten nagyon rövid, néhány másodperced és szavad van arra, hogy tudasd az oldalad látogatóival, mit tudsz nekik nyújtani.

A coaching és a tanácsadás a legjövedelmezőbb módja az online pénzkeresésnek alacsony forgalom mellett.

Ebook-ok

Próbálkoztam a hagyományos könyvkiadással, és az igazat megvallva rémálom volt. Huszonhárom hónapba telt, mire az első könyvem 2018-ban a polcokra került. És még ennyi idő elteltével sem vált be. De bloggerként bármilyen könyvet kiadhatsz, és helyben megoszthatod a közönségeddel az olyan szolgáltatásokkal, mint a Woocommerce.

Ahogy alább láthatod, ezeket az ingyenes e-könyveket osztom meg a látogatóimmal. Miért ingyenes? Mert nagyon valószínűtlen, hogy valaki hajlandó pénzt költeni valamire, ami már számos más platformon elérhető az interneten. De ami a legfontosabb, mert közelebb kerülhetek az oldalam látogatóihoz, és bizalmat építhetek azáltal, hogy segítek nekik a blogjuk elindításában.

Ingyenes e-könyvekAz ingyenes e-könyveim segítenek neked blogot vagy online vállalkozást indítani, illetve Youtube-csatornádat értékesíteni!
Az én javaslatom az, hogy egy rövidebb ebookot adj el néhány egyszerű utasítással vagy oktatási értékkel az olvasóidnak INGYENESEN! Utána, ha a weboldalad forgalma megnövekedett, és némi bizalmat építettél, minden egyes könyvért egy kis díjat kérhetsz.

Dropshipping

Az olyan webhelyeken, mint a Printify és a Printful, pólókat, bögréket, sapkákat, lakásdíszeket és még sok mást is tervezhetsz. A dropshipping szépsége abban rejlik, hogy B2C értékesítőként dolgozol. Nem gyártasz vagy forgalmazol.

Mindössze annyit kell tennie, hogy eladja!

Ez azt is jelenti, hogy nem az eladási ár 100%-át kapod meg, hanem a töredékét (az dönti el, hogy mennyit számolsz fel er termékért.) Általában a dropshipping cégek vagy bloggerek 20% – 30%-ot számolnak fel.

Ecommerce

A dropshippinggel ellentétben az e-kereskedelemmel a saját termékeit és szolgáltatásait a blogjáról értékesítheti. Ez az a hely, ahol a legtöbb profitot, de a kockázatot is Ön viseli. Értékesíthetsz könyveket, kütyüket, ruhákat, e-könyveket, letölthető anyagokat, videókat vagy zenét. A lehetőségek tárháza végtelen.

Legyen tisztában azzal, hogy döntő fontosságú, hogy minőséget és bizalmat nyújtson a vásárlóinak.

Szabadúszó író

Bloggerként nagyszerű írónak kell lenned. Én átlagos írónak tartom magam, ezért nem sokszor próbálkozom azzal, hogy megélhetésből írjak. De időnként vendégposztokat készítek, hogy növeljem a webhelyem domain rangsorát.

Sok blogger azonban a szabadúszó írás felé fordul, és ez egy kiváló módja annak, hogy megpróbáljon pénzt keresni. A Fiverr vagy az Upwork lehet az a hely, ahol elkezdhetsz ügyfeleket keresni.

Kezdje el építeni portfólióját íróként, és keressen pénzt.

A következtetés, hogy a pénzt egy blog
Ostobaság a blogolást csak egy bevételi forrásra korlátozni. Találj sokféle módot arra, hogy minden oldalból minden fillért kipréselj, így biztos talajon állsz, ha valami megváltozna a munkahelyeden.

Az Adsense és az affiliate marketing csak mellékhajtás. Hihetetlenül nehéz csak ebből a kettőből megélni (annak ellenére, hogy ezek a legkényelmesebb passzív bevételi források).

Építsen forgalmat a blogjára

Minden blog bevételének középpontjában, a webhelyükre irányuló forgalom kiépítése áll. A forgalom alapvetően a látogatókra, a visszafordulási arányra, a felhasználói aktivitásra és a webhelyen való viselkedésre utal.

A végcél az, hogy az emberek meglátogassák a blogodat és interakcióba lépjenek vele. De most jön a fontos kérdés:

Öt módja a blogforgalom növelésének

Blogger iró
Van egy jó öreg mondás, hogy: “Content is King!” 

Olyan tartalmat kell építened, amellyel elérheted a célközönségedet.

Hogyan érheted el, hogy emberek ezrei, sőt milliói látogassák a blogodat, hogy végre meg tudj élni a blogolásból?
Szakértelmem során 3 módszert tanultam meg arra, hogy másfél év alatt 0-ról 50 000-re növeljem a Times International látogatottságát és olvasóit.

1, Szerves forgalom kiépítése: Mindent meg kell tanulnod arról, hogy mit igényel a jó SEO. Mire keresnek az emberek az interneten. Mit csinál a konkurencia? Hogyan tudsz a keresőmotorokban az első helyre kerülni, és hogyan tudod megtenni a lépéseket, hogy ez megtörténjen? Szerezd meg a pluginokat, végezd el a kutatást, légy kitartó, mert ez időbe telik.

2, Linképítés: Szüksége van arra, hogy mások is hivatkozzanak és hivatkozzanak a weboldalára. Ez nem csak arra jó, hogy az emberek más domainekről is eljussanak hozzád, hanem arra is, hogy növeld a blogod domain tekintélyét. Miért fontos ez? Mert így jelezheted a keresőmotoroknak, például a Google-nak, hogy a weboldalad megbízható, és így a cikkeidet vagy oldalaidat közelebb viszi ahhoz, hogy a Google első helyezettje legyél.

3, Közösségi média: Személyes véleményem szerint a közösségi média nem hoz túl sok forgalmat a webhelyeimre. Mivel azonban ingyenes, és segít az embereknek látni a tevékenységedet, nem szabad elkerülni. A Facebook és az Instagram a legtöbb blogger kiindulópontja. De a Pinterest legyen a legjobb barátod, ha a közösségi médián keresztül történő forgalomépítésről van szó.

4, Hálózatépítés: Ez talán a legjobb módja annak, hogy forgalmat, feliratkozókat, látogatókat, backlinkeket és vendégírási lehetőségeket szerezz. Régebben rengeteg WordCampen vettem részt Európa-szerte, és a megtérülés nagyszerű volt. A hálózatépítés a legjobb módszer.

5, Vendégszerzői tevékenység: Ha azt szeretnéd, hogy a weboldalad domain tekintélye növekedjen és közelebb kerülj a Google első oldalához egy adott témában, a vendégírás a legjobb megoldás. Egyszerűen küldj egy barátságos e-mailt annak az oldalnak, amelyiknek írni szeretnél. Ez olyan, mintha egy részmunkaidős állásra jelentkeznél. Előfordulhat, hogy szellemképet kapsz vagy többször is elutasítják. De ha tovább próbálkozol, végül valaki érdeklődni fog az iránt, amit írni akarsz nekik.

Megélhetés a blogolásból – A sok mítosz

blog irás
Napi több ezer látogatóra van szükségem ahhoz, hogy meg tudjak élni?
A saját blogod hatalmas látogatottsága csak egy kis lehetőség arra, hogy bloggerként megélhetést biztosíts. Jól jöhet, ha egy maréknyi kíváncsi szem kukucskál, hogy mit tudsz nekik kínálni.

De ez nem az egész történet.

Bár a forgalom kulcsfontosságú, a forgalom minősége az, ami számít. Nem kell, hogy hatalmas blogod legyen, hatalmas mennyiségű forgalommal, hacsak nem tervezed, hogy minden telet Mauritiuson töltesz, kizárólag az Adsense-ből élve.

A többi az affiliate marketingből származik, és nagyon gyakran egy ügyféltől, aki történetesen néhány száz dollárral rendelkezik a tanácsadásomért. Ezt figyelembe véve még mindig szerencsésnek tartom magam, hiszen a blogból származó bevételeim 75%-a passzívan származik. És ez jó kiegészítésként jön egy főállású munka mellé.

A forgalom fontos, különösen akkor, ha terméket árulsz, vagy hirdetéseket vagy partnereket használsz a bevételhez, de nem mindenkinek van szüksége havi egymillió látogatásra ahhoz, hogy még mindig tisztességesen meg tudjon élni a blogolásból.

Nincs varázspirula! Nincs varázsformula! Sok bloggert utánozhatsz, de ők piramisokat építenek. Minden egyes új követő egy újabb tégla a piramisukhoz hozzáadott téglák halmához.

Lemásolhatsz néhány dolgot, vagy inspirálódhatsz a sikerükből. De próbáld meg a saját képletedet megalkotni, és nézd meg, hogy működik-e. Ha blogolásból akarsz megélni, akkor meg kell alkotnod a saját varázslatos képletedet, és meg kell győznöd másokat arról, hogy tökéletesen működik!

Blogolhatok arról, amit szeretek?

Persze!

DE…

Sokan beleesnek ebbe a csapdába. Fontold meg ezeket a kérdéseket, mielőtt írni kezdesz. Érdemes olvasni a tartalmadat? Hoz-e értéket? Inspirál, bátorít, vagy inkább tájékoztató jellegű?

Képes lesz a tartalma eladni valamit, vagy csak azért készült, hogy valakit megnevettessen egy kicsit? Szórakoztató vagy szórakoztató tartalommal még mindig lehet pénzt keresni. De ez aligha garantálja a megélhetést a blogoddal.

Amikor új vagy és kezdő, nincs meg az a luxus, hogy válogass abban, hogy mit szeretsz. A blogolás nem lehet stresszes munka, de attól még az, ami… egy munka!

Időbe telik, mire a saját blogodat jövedelemtermelő óriássá teszed. Addig is, derítsd ki, hogy mit akarnak az emberek az olyan SEO eszközökkel, mint az Ahref, az Ubersuggest (ingyenes) vagy a SEMrush.

Miről kellene blogolnod?

Három fő pontra szeretek kitérni, amikor azt mondom az embereknek, hogy milyen tartalmakkal lehet a legtöbb forgalmat és pénzt elérni. De szeretnék kiemelni 3 fő pontot, amit minden sikeres blogger használ, és én következetesen alkalmazom.

Legyen informatív

Az emberek a keresőmotorokat használják arra, hogy keressenek valamit. Legtöbbjük nem vásárlásra használja. Csakúgy, mint te és én, információt akarunk találni valamiről. Itt jön a képbe sok blogger. Ők ellátják olvasóikat a szükséges információkkal.

Evergreen Kontent

Az örökzöld tartalom a kulcsa annak, hogy releváns maradjon és passzív jövedelemforrásokat építsen. Képzelje el, hogy a blogja a nagyobb események vagy gyors trendek lefedéséről szól. Ezek a dolgok elhalványulnak és a feledés homályába merülnek. Az emberek továbblépnek a következő nagy dologra. Az örökzöld tartalom azonban megmarad.

Képzelje el, hogy a blogja a főzésről szól. Elmondod az embereknek, hogyan kell palacsintát készíteni, és a legjobb palacsinta-receptekkel látod el őket. Ez az első lépés egy örökzöld cikkhez. Miért? Mert képzeld el, hogy 2 vagy 3 év múlva is szükséged lesz egy palacsinta receptre. Még mindig ugyanazt a receptet, ugyanazokat a hozzávalókat fogod használni.

Információ megosztás

Bármiről is szeretnél blogolni, a legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned, az info megosztás! Ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Ha információt, érzelmi értéket, terméket, vagy szolgáltatást adsz az embereknek, akkor vissza fognak jönni. emlékezni fognak rád és bízni fognak benned. És ez végül vásárláshoz vagy fizető ügyfelekhez fog vezetni.

Ehhez időre van szükség. Vannak, akiknek a blogjuk nagy durranással indul, és néhány hónap alatt több ezer dollárt keresnek. Ez 0,1%. A legtöbb ember, aki a blogjából él, évekig csinálja. Ők korán kezdik, és neked is így kell tenned, ha meg akarsz élni belőle.

Készen állsz arra, hogy elindítsd a blogodat?

Ha sokakhoz hasonlóan te is fontolgatod, hogy elindítod a blogodat (beleértve magamat is), azt ajánlom, hogy a Bluehosttal kezdj. Néhány perc alatt létrehozhatod a domainnevedet, beállíthatod a WordPress-t, és elkezdheted a blogodat tervezni. Emellett 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is kínálnak arra az esetre, ha meggondolnád magad.

Bármelyik mellett is döntesz. A tanácsom egyszerű.

Kezdd el még ma! 🙂

Bluehost logo

Leave a Comment